Kip á la crème

Kip á la crème

Kip á la crème

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 ontbeende en ontvelde kip of 6 kippenborstfilets
zout, peper
1 grote fijngesneden ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
5 in reepjes gesneden plakjes rookspek
bouquet garni
2 dl droge witte wijn
1/4 liter slagroom
2 eierdooiers
boter

Bereiden

Smelt wat boter in een grote diepe braadpan, bak de kip daarin rondom
bruin, neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en peper.
Bak de spekreepjes 1-2 minuten in het achtergebleven bakvet, voeg dan de
ui, de knoflook en het bouquet garni toe en laat alles fruiten tot de ui
zacht is.
Doe de stukken kip terug in de pan, voeg de wijn toe en laat het geheel
met het deksel op de pan 20-25 minuten sudderen.
Neem de stukken kip dan weer uit de pan en houd ze warm.
Laat het wijnmengsel op hoog vuur snel tot ± 1/3 inkoken en roer er
de eierdooiers door.
Zet het vuur laag, voeg de room toe en laat de saus, onder voortdurend
roeren, dik worden.
Voeg de stukken kip toe en warm alles goed door, maar laat de saus niet
meer koken, anders gaat de room schiften.
Schep de stukken kip op de borden en schenk de saus erover.
Geef er rijst en een groene groente bij.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus